Vestbyen IL Svømming, en breddeklubb innen svømming
Vestbyen IL Svømming er en allianseklubb til Vestbyen Idrettslag og ble stiftet i 1921. Klubben tilbyr svømmeopplæring for barn og unge og svømmetreninger på ulike nivå. Vi holder til i Trondheim og har våre svømmekurs og treninger i Husebybadet på Saupstad. Her har vi et godt treningsanlegg, fine treningstider og gratis parkering

Med Husebybadet som base gjennom mange år, har vi skapt et sosialt godt treningsmiljø for både liten og stor.

Vår visjon er idrettsglede for alle.
Vi ønsker å være en breddeklubb som gir et bredt og godt sportslig tilbud til alle medlemmer.

Målet er et godt og inkluderende svømmemiljø basert på:
• et sosialt og trygt miljø
• et bredt sportslig tilbud
• tilrettelegging for å utvikle konkurransesvømmere på nasjonalt og internasjonalt nivå

Dyktige og engasjerte trenere på alle treningsnivå
Alle trenere i Vestbyen Svømmeklubb har minimum fullført trenerkurs i regi av Norges Svømmeforbund. Instruktørene på våre svømmekurs har godkjent instruktørutdannelse fra Norges Svømmeforbund. Det er også et krav at alle instruktører og trenere skal gjennomføre årlig livredningsprøve. Sikkerhet er høyt prioritert.

80 aktive utøvere i treningsgrupper
Gjennom svømmekurs og treningsgrupper på alle nivå sikrer vi en jevn rekruttering og et godt og bredt miljø av svømmere til klubben. Klubben har ca. 80 aktive svømmere fordelt på de ulike treningsgruppene. Vi arbeider kontinuerlig med utvikling av våre svømmere og har alltid som mål å delta med svømmere i NM og ÅM-finaler. Svømmere fra Vestbyen har deltatt både på junior- og ungdomslandslag i flere runder. Flere av våre svømmere har også blitt tildelt kretsens stipend for de mest framgangsrike juniorsvømmerne.

Hver sommer arrangerer vi treningsleir for svømmerne i de øverste gruppene. I tillegg arrangeres det svømmesamlinger og leirer i forbindelse med ferier og høytider.

Våre svømmere har de beste satsnings muligheter
Gjennom vårt samarbeid med Trondheim kommune/Husebybadet, Heimdal Videregående Skole og Olympiatoppen.