STEVNERAPPORT: Junior og Senior NM i langbane – Pirbadet

Forrige helg var en stor suksess Vestbyen IL Svømming. Det var nemlig NM på hjemmebane i Trondheim. Alle de beste beste svømmerne i junior og senior kategori var samlet i Pirbadet. Totalt var det 420 svømmere fra 61 klubber over hele Norge. Konkurransen ble avholdt fra 08. – 11. juli. Svømmestjerner som Henrik Christiansen, Markus Lie, Sussan Bjørnsen og mange andre viste fram godt talent og kjempet for tittelen til norgesmester i ulike øvelser. Henrik og Sussan ble valgt til de mest vellykkede idrettsutøvere på NM (de hadde flest FINA poeng).

Vestbyen var også til stede på svømmekartet, denne gangen med ny rekord i antall svømmere; 9 stk! De har gjort en stor innsats de siste årene for å oppnå de beste resultatene som mulig og få så høy rang som mulig. Margrethe Kvelstad, Patricia Lysvoll, Iver Ørbog, Maximilian Westen Aune, Jonas Roseth, Einar Skoglund, Gabriel Steen, Simon Moe og Eilert Ørbog representerte vår klubb på denne konkurransen.

De største forventningene kom fra Gabriel hvor vi alle visste at han vil kjempe for medaljer i sin S13-klasse for funksjonshemmede svømmere. Han vant totalt 7 medaljer (1 gull, 3 sølv og 3 bronse) som kommer svært nær landslagets kvalifiserende tid på 50m rygg og 100m rygg. Hans gode utvikling vil fortsette neste sesong som vi i trener team har planlagt.

Individuelt hadde våre svømmere veldig god forutsetninger bak seg. Den lange sesongen har etterlatt synlige merker på våre svømmere`s forventninger. Mer erfarne og ivrige etter å svømme raskt var alle 9 av dem klare til å gi en fantastisk innsats og de satte mange personlige beste tider.

Margrethe hadde sitt første NM- med mange positive ting, selv om hun svømte rundt sin beste tid.
Iver som nå er veldig erfaren NM-svømmer, svømte sine løp med en flott rutine. Han klarte å kvalifisere seg til seniorfinaler på 200m bryst selv om han bare er en junior!
Max gjorde en fantastisk innsats på sin 50m bryst til tross for skulderskade han lider av. Veldig modig og god innsats.
Jonas har svømte utrolig fort og satt personlige beste tider. Patricia hadde sitt aller første NM og gjorde en fantastisk jobb på 200m fly ved å sette inn en ny rekord!
Einar hadde også første NM. Og satte personlig best på 100m fly i reléer.
Simon la sin debut på NM med innstilling 2 av 3 personlige beste tider. Stor innsats og progressiv svømming fra dag til dag.
Eilert svømte 50m bryst bare litt over personlig beste tid, men med stor innsats.

Oppsummert er jeg som hovedtrener meget fornøyd og stolt med årets sommer NM og sesongen generelt.

Sesongmål er vel gjennimført. Nå, for å svømme raskere og kunne oppnå større resultater, vet vi alle at vi må jobbe enda hardere. Vi tar alle ferie nå. Svømmere må lade batteriene og være klar for de kommende utfordringene i sesongen 2017/18.

Vennlig hilsen,
Darijan & Miriam