Info fra Vestbyen Svømming

Det er på sin plass med litt oppdatert informasjon fra klubben i disse krevende tider. Hverdagen preges fortsatt av unntakssituasjon og alle klubbens vanlige aktiviteter er avlyst. De aller fleste av klubbens ansatte – trenere og instruktører – er blitt permittert, slik at vi sikrer jobbene deres i fremtiden er vi igjen kommer i en normal situasjon.

Vi vil prøve å distribuere litt treningsinformasjon til de forskjellige klubbene i dagene som kommer slik at utøvere (og foreldre) får litt inspirasjon og motivasjon til å holde formen ved like. MEN vi minner om at all organisert trening er forbudt og det er ikke lov å møtes og trene i fellesskap.

Her følger noen punkter som det er være verdt å lese (inspirert av Bærumsvømmerne):

  • Smitte skjer der mennesker møtes. Det kan være fristende for våre utøvere å møte hverandre for å trene/spille fotball eller være sosiale. Dette kan ikke skje. Alle må ta forbehold og bidra til at det ikke skapes potensielle smittesituasjoner. Dette er viktig! En bør holde seg hjemme og med familie og ikke omgås flere enn absolutt nødvendig!
  • Det er viktig å holde en god døgnrytme og et sunt og godt kosthold. IKKE sitte oppe hele natten og spille eller se serier. Dere bør også ut og få frisk luft hver dag. Pass også på å holde det rent og fint hjemme. Vaske flater og vaske hender ofte. Vær også varsom om dere går i butikken. Følg rådene fra FHI: Avstand til andre (helst min 2m), håndhygiene etc.
  • Både av helsemessige årsaker, og for å tape minst mulig på denne perioden bør dere trene alternativt. Det er en enorm forskjell på det å gjøre ingenting og det å gjøre noe for å vedlikeholde formen. En kan gjerne jobbe aktivt med svakheter (bevegelighet, styrke mage, skuldre etc). Noen trenere har sendt ut program/retningslinjer og vi oppfordrer alle til å følge dette.
  • I en situasjon som den vi er i nå vil det alltid være noen som tar tak og tar ansvar for å gjøre det beste ut av situasjonen, mens andre pasifiseres og ser det som en unnskyldning til bare å sløve. Det siste bør ikke være et alternativ.
  • Ingen vet hvor lang tid det kommer til å ta før vi kommer tilbake til en normal tilstand. Det er bare å ta dag for dag og gjøre det beste ut av det.

Uansett er dette en midlertidig situasjon. Hold humøret oppe, vær tålmodig, ta vare på dere selv og hverandre og følg de råd helsemyndighetene kommer med.

Om noen har spørsmål kan disse rettes til styret@vestbyentrondheim.no

Mvh
Dagfinn og resten av Styret