Misfornøyd med skolesvømmingen? Ledig plass på svømmekurs!

Ifølge skolens egne kompetansemål skal en fjerdeklassing være svømmedyktig nok til å kunne falle ut på dypt vann, svømme 100 meter på magen, og underveis dykke ned og hente en gjenstand med hendene, stoppe og hvile i tre minutt (flyte på magen, orientere seg, rulle over, flyte på rygg); deretter svømme 100 meter på rygg og ta seg opp på land.

-De færreste fjerdeklassinger er på dette nivået. De fleste skolene i Trondheim gir for dårlig opplæring – selv om skolen har plikt til å gi deg nok svømmeundervisning til at du lærer å svømme skikkelig i løpet av barnetrinnet. For å lære å svømme bør du ha minst 40 timer svømming i 1.-4. trinn. Det betyr minst 10 svømmetimer hvert år, sier svømmeskoleansvarlig i Vestbyen Svømming, Tine Marie Bekkavik Husnes.

Vestbyen svømming har nå flere ledige kursplasser for barn og ungdom som har kommet i gang med skolesvømming, men som vil ha mer opplæring for å bli en trygg og dyktig svømmer.

Er du rask og melder deg på nå, kan du begynne allerede i vinter. 

Selunge tirsdager/torsdager (1 gang i uken)

Kurset passer fint for de som flyter godt på mage og rygg og kan ferdes under vann. Det vil også være midt i blinken for de som har gått på skolesvømming og mangler kontroll på teknikken de lærte der. Her får du en  gjennomgang av grov-koordinert crawl med pusteteknikk og grov-koordinert ryggsvømming med rytmisk pust.

MELD DEG PÅ HER!

Sel tirsdager/torsdager/lørdager (1 gang i uken)

Kurset passer godt for de som mestrer grov-koordinert crawl og rygg. Det vil også være fint for de som har gått på skolesvømming og mangler kontroll på teknikken de lærte der. Her finpusser vi på teknikken for å svømme over lengre distanser på egenhånd. Det inkluderer stående stup og vendinger.

MELD DEG PÅ HER!

Sjøløve lørdager

Dette kurset er tilpasset de som allerede mestrer både crawl og rygg godt men mangler brystteknikken + butterfly. Her lærer de det grunnleggende for bryst og butterfly inkl. vendinger og start stup fra pall.

MELD DEG PÅ HER!

Delfin lørdager

Utøvere som mestrer crawl og rygg godt men som øsnker å finpusse på bryst/butterfly teknikken for å optimalisere god framdrift i vannet.

MELD DEG PÅ HER!

857582_10153794439876718_6222584812792108511_o

MELD DEG PÅ HER!

Nybegynner ungdomskurs onsdager

Kurset er for de fra 10-19 år som ikke har vært mye i vann tidligere. Vi går igjennom vanntilvenning, dykking, pustekontroll, flyteteknikker og streamline + enkel fremdrift med beina. Kurset starter opp så snart det er 4 stk påmeldt.

MELD DEG PÅ HER!

Har du spørsmål, send en mail til kurs@vestbyentrondheim.no

Usikker på hvilket kurs du bør velge? Klikk her og prøv vår kursvelger

Vestbyens kurs får toppkarakter av Norges Svømmeforbund

Tusenvis av barn og unge har opp gjennom årene tatt sine første svømmetak i regi av Vestbyen Svømming.

Kursopplegget ble rett før jul evaluert av Norges Svømmeforbund. Kartleggingen ble gjennomført av Per Irgens, tidligere landslagstrener og nestor innen norsk svømmeopplæring.

Han var imponert over det han så i Husebybadet:

– Svømmeskolen er meget godt organisert, har god struktur, kursene starter og avsluttes presis, alle vet hvor de skal være, og oversikten er generelt meget god. De fire instruktørene jeg så jobbet metodisk, målrettet, godt organisert og med et solid faglig innhold. Det gjenspeilet på barnas mestring, forståelse og glede i bassenget – direkte imponerende, skriver Irgens i sin evalueringsrapport.

Vestbyen Svømming bruker hvert år mye tid og ressurser på utdanning og rekruttering av svømmeinstruktører:

– Vi setter vår ære i at alle kursene skal holde høy faglig kvalitet. Vi skal ikke bare leke og plaske i vannet, men også lære bort teknikk og ferdigheter. Vi i Vestbyen brenner for å gjøre barn og unge trygge i vannet. Et svømmekurs er en investering i barn og unges trygghet. I Norge har vi hvert år alt for mange drukningsulykker og jeg er overbevist om at svømmekurs redder liv, sier Husnes.

MELD DEG PÅ HER!