Fortsatt plass på svømmekurs

Vestbyen svømming har fortsatt ledige plasser på svømmekurs for barn og unge i Husebybadet. Neste kursrunde er 22. september.

– Stort sett holder ikke svømmetilbudet i skolen mål. Svømmeforbundet anslår at man trenger minst 40 timer opplæring for å bli svømmedyktig. På de fleste skoler får elevene bare 24 timer svømmeopplæring,  sier Tine Marie Bekkavik Husnes, svømmekursansvarlig i Vestbyen Svømming.

PS. Påmelding til svømmekurs i Husebybadet skjer her:  www.tryggivann.no

– De fleste unger elsker jo å være i vann. Svømming er velvære, avkobling og super trening for hele kroppen. Ingenting er så artig som å se den gleden ungene får av å mestre det våte elementet, sier Husnes.

Tusenvis av barn og unge har opp gjennom årene tatt sine første svømmetak i regi av Vestbyen Svømming.

– Vi i Vestbyen brenner for å gjøre barn og unge trygge i vannet. Et svømmekurs er en investering i barn og unges trygghet. I Norge har vi hvert år alt for mange drukningsulykker og jeg er overbevist om at svømmekurs redder liv, sier Husnes.

Skjermbilde 2015-09-01 kl. 12.37.38

Høyt faglig nivå

Vestbyen Svømming bruker hvert år mye tid og ressurser på utdanning og rekruttering av svømmeinstruktører:

– Vi setter vår ære i at alle kursene skal holde høy faglig kvalitet. Vi skal ikke bare leke og plaske i vannet, men også lære bort teknikk og ferdigheter, forteller Husnes.

Kursene av barn og unge er en viktig del av svømmeklubbens virksomhet. For mange av utøverne i klubben er det nettopp svømmekursene som har vært inngangsporten til sporten og det helt spesielle svømmemiljøet i Husebybadet – som også er tett knyttet til Heimdal videregående skole – byens eneste skole med egen svømmelinje.

– Det er en fin gjeng med barn og ungdommer i svømmeklubben som bruker mye av fritida si her.

Husebybadet er akkurat passe stort for å få frem et godt miljø – både for de som satser på toppnivå og for de som bare vil holde seg i aktivitet, sier hun.

Kurs for alle

Klubben har en rekke forskjellige kursvarianter, og er opptatt av å tilpasse opplæringen til den enkeltes behov og ferdigheter:

– Vi tar imot barn fra fem år og oppover. For de yngste starter vi med å leke vi oss frem til den trygge, gode vannfølelsen.  Deretter tar vi steg for steg. Fremdriften varierer fra barn til barn, så det er ikke sikkert alle har nådd samme nivå ved kursets slutt. Derfor går mange det samme kurset flere ganer før de går til neste nivå. Svømmeinstruktøren anbefaler hvilket kurs vi mener er best for barnet. Hos oss vil alle finne et kurstilbud som matcher sitt eget nivå, sier Husnes.

PS. Påmelding til svømmekurs i Husebybadet skjer her:  www.tryggivann.no

For mer info, ta kontakt med svømmekursansvarlig Tine Marie på 906 21 760 eller send en mail til kurs@vestbyentrondheim.no